INSECTENBETEN

Ik heb last van huidirritatie!

Het begint weer in het voorjaar! Wat zijn er veel soorten beestjes die dan tevoorschijn komen! Vlinders, hommels, wespen, teken, bijen, vliegen, horzels en nog veel meer. Helaas kunnen sommige van deze beestjes voor problemen zorgen wanneer zij de hond, kat of het paard steken, bijten of prikken.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat de insectenbeet in het begin niet is opgemerkt. In de zomer moet daarom altijd gecontroleerd worden op insectenbeten of teken.

Vaak valt het op dat het dier overmatige speekselvorming heeft of opvallend aan het likken of bijten is aan een bepaald deel van het lichaam. Daarnaast kan een plotseling mank lopen een indicatie zijn van een insectenbeet op de poot of het been. Vanwege de vacht kan het zoeken naar een insectensteek enige tijd duren. Dit geldt vooral voor dieren met een zeer lange en dichte vacht.

In veel gevallen is er sprake van een rode, geïrriteerde huid na een insectenbeet of na het verwijderen van een teek. Zorg dan voor zo min mogelijk ongemak en irritatie door een huidherstellende crème aan te brengen op de plek van de beet of steek of waar net een teek is verwijderd. Dit voorkomt irritatie, verdikking, een warm gevoel en verlies van vacht.

benieuwd naar
onze producten?

Ons team staat altijd voor u klaar!

Heeft u een vraag over onze producten? Of de distributie hiervan? Neem dan gerust contact met ons op!