HOTSPOTS en Wonden

Ik heb last van huidirritatie!

Iedere eigenaar heeft er weleens mee van doen gehad. Uw dier heeft een wond of een huidirritatie. Een wond is een beschadiging in het natuurlijke weefsel van de huid of opperhuid. Tijdens de wondgenezing probeert het lichaam zo snel mogelijk deze barrière te herstellen. Meestal gaat het herstel sneller bij het gebruik van de juiste wondverzorging. De huid herstelt vaak zelf maar bij iedere beschadiging in de huid is er een vergrootte kans op infectie en daardoor verdere beschadiging.

Hotspots ontstaan vaak doordat het dier veel likt, krabt of bijt op een bepaalde plek. Dit veroorzaakt een soort schaafwond die vaak rood is. Eventueel kan het ook bloeden, warm aanvoelen en etteren. Hotspots kunnen verschillende oorzaken hebben en komen meestal voor op het hoofd of achterlijf maar kunnen over het hele lichaam voorkomen. Wanneer een hotspot onbehandeld blijft, kan deze gaan ontsteken of er kan een bacteriële infectie ontstaan.

Wat is belangrijk bij de beschadigde huid?

Een beschermend vetlaagje voorkomt dat er stofjes van buitenaf de huid kunnen binnendringen. Helaas kan een aantal factoren ervoor zorgen dat deze vetlaag uit balans wordt gebracht. Hierdoor droogt de huid uit en wordt het gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Het is hierbij heel belangrijk om uw dier altijd met een pH neutrale wasgel te wassen.

pH is de afkorting van de Latijnse term ‘Potentia Hydrogenii’ en betekent “waterstof-ionen-concentratie”. Deze waarde wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen zuren en basen en om de waarde, oftewel de sterkte, ervan aan te geven. De pH waarde is een beschermende ‘zuur laag’ voor de huid omdat de hydro-lipide film op het huidoppervlak ook water bevat.  Invloeden die hier meespelen zijn huideigen zure stofjes zoals bijvoorbeeld zweet, hoorncellen en talg.

benieuwd naar
onze producten?

Ons team staat altijd voor u klaar!

Heeft u een vraag over onze producten? Of de distributie hiervan? Neem dan gerust contact met ons op!