Kat-tastisch buitenleven: Verzorgingstips voor buitenkatten

Kat met Remedy+

Katten staan bekend om hun eigenzinnige karakter. Sommige katten vinden het fijn om binnen te blijven, terwijl anderen katten het juist heerlijk vinden om buiten te zijn. Als eigenaar van een buitenkat is het van essentieel belang om het welzijn te waarborgen en hen te voorzien van de juiste zorg en aandacht. In deze blog gaan we dieper in op de verzorging van een buitenkat en waar je als eigenaar op moet letten. 

Een gezonde kat is een blije kat

Buitenkatten brengen meer gezondheidsrisico’s met zich mee dan katten die binnen zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan parasieten, verwondingen maar ook ziekten die overgedragen worden door andere dieren. Het is belangrijk om met regelmaat naar de dierenarts te gaan voor een gezondheidscontrole om eventuele gezondheidsproblemen te voorkomen. Daarnaast is het van belang dat de vaccinaties van je kat up-to-date zijn om ze zo te beschermen tegen (katten)ziekten.

Wondjes bij mijn kat

Buitenavonturen kunnen voor katten soms onverwachte uitdagingen met zich meebrengen, zoals bijvoorbeeld (kleine) verwondingen. Van een valpartij tot aan een confrontatie met een andere kat over territorium; er zijn verschillende redenen waarom buitenkatten een verhoogd risico lopen op verwondingen. Deze verwondingen kunnen variëren van een oppervlakkige wond tot aan een zeer diepe wond en vereisen dan ook vaak speciale zorg. 

Wanneer je kat met een wond thuis komt, is het belangrijk om snel te handelen. Cerazinc is een uitstekende keuze voor de behandeling van de beschadigde huid zoals in het geval van wondjes, hotspots of een rode/geïrriteerde huid. De Remedy+ Cerazinc bevat de unieke combinatie van medische honing en zinkoxide, die beide bekend staan om hun helende en genezende eigenschappen.
De honing staat bekend om zijn natuurlijke antibacteriële eigenschappen en hydratatie. Daarnaast stimuleert het de vorming van granulatieweefsel, dat belangrijk is voor de wondgenezing. Dit helpt om de wond sneller te sluiten en te genezen.
De zinkoxide speelt een cruciale rol bij de aanmaak van collageen, een eiwit dat de structuur en elasticiteit van de huid ondersteunt. Ook werkt de zinkoxide ontstekingsremmend waardoor het op deze manier de ontstekingsreactie in het wondgebied kan verminderen en dus bijdraagt aan een snellere wondgenezing.

De Remedy+Cerazinc bevat geen geur,- en kleurstoffen waardoor het niet aantrekkelijk is voor je kat om het op te likken.

Belangrijk: De Remedy+ Cerazinc bevat geen antibiotica en/of hormonen!

Kitten met Cerazinc

De beste verzorgingsproducten voor je kat!

Kat achter vaas

Modder pootjes en een vuile vacht

Soms hebben buitenkatten lekker in het zand gelegen of hebben ze ergens liggen rollen. Hoewel katten van nature experts zijn op het gebied van zelfverzorging, kan het nog al eens een keer voorkomen dat vuilophopingen te hardnekkig zijn om deze zelf aan te pakken.

Een handige oplossing voor het verwijderen van vuil uit de vacht van je buitenkat is de Sweet Itch. Deze pH neutrale wasgel/cleanser ondersteunt de natuurlijke huid barrière van je kat en kan lokaal gebruikt worden. De shampoo bevat onder andere Aloë Vera, dat bekend staat omwille van de hydraterende, kalmerende en genezende eigenschappen. Door de verzachtende aard van de shampoo en de afwezigheid van geur- en kleurstoffen kan de shampoo indien nodig dagelijks aangebracht worden.

Gebruiksaanwijzing:
Breng simpelweg een kleine hoeveelheid wasgel aan op bijvoorbeeld een nat washandje en masseer het zachtjes op de vacht van je kat. Vervolgens veeg je het vuil weg met een vochtige doek. 
Je kat is weer mooi schoon en kan weer op avontuur!

Vlooien, teken en andere insectenbeten

Als je kat regelmatig buiten rondloopt, loopt je kat meer risico op ongewenste gasten zoals; vlooien, teken of andere bijtende insecten. Om te voorkomen dat je kat deze vervelende gasten krijgt en misschien wel mee naar huis neemt, kun je preventief anti-vlooi of teken producten gebruiken. Zo zijn er pipetten, tabletten of bijvoorbeeld halsbanden te verkrijgen voor het beschermen van je kat tegen vlooien en teken. Noteer goed in je agenda wanneer de volgende behandeling weer nodig is!

Wanneer je kat gestoken of gebeten wordt door een teek, is de  ByeBugBite een onmisbaar product om altijd bij je te hebben. De ByeBugBite biedt onmiddellijke verlichting na een insecten- of tekenbeet en voorkomt irritatie en jeuk. Daarnaast werkt de ByeBugBite ook verkoelend op de aangetaste plek. Dit voorkomt dat je kat gaat krabben om zo ook verdere irritatie en wondjes te voorkomen.

Wil je meer weten over hoe je moet handelen bij insecten- of tekenbeten?
Neem dan een kijkje op onze andere blog: De impact van het insectenseizoen op dieren.

Het verzorgen van buitenkatten is een taak die toewijding, aandacht en verantwoordelijkheid van de eigenaar vereist. Door hun welzijn te waarborgen en hen te beschermen tegen gevaren, kun je ervoor zorgen dat je buitenkat een gelukkig en gezond leven leidt!

De beste verzorgingsproducten voor je kat!

Katen in mandje

Related Posts

Leave a Reply

TAKE ON ME!

Eerste hulp bij teken- en insectenbeten! – Klik hier om te bestellen

ByeBugBite tube